شیرینی کرهای یکی از اون خوراکیهاییه که با یک بار امتحان کردنش، عاشقش میشید. عطر کره تازه و بافت نرم و لطیفش باعث میشه کنار چای یا قهوه حسابی بچسبه. خوبی این شیرینی اینه که با مواد سادهای که احتمالاً همین الان تو آشپزخونه دارید، میتونید درستش کنید. امروز قراره با هم طرز تهیه شیرینی کرهای نرم و خوشمزه در خانه رو یاد بگیریم، طوری که نتیجه کارتون حتی از شیرینیپزیهای حرفهای هم بهتر باشه.
مواد اولیه شیرینی کرهای
مواد اولیه
مقدار
آرد سفید قنادی
۲۵۰ گرم
کره نرم
۱۵۰ گرم
شکر یا پودر قند
۱۰۰ گرم
تخم مرغ
۱ عدد
وانیل
یکچهارم قاشق چایخوری
بیکینگ پودر
نصف قاشق چایخوری
نمک
نوک قاشق چایخوری
شکلات چیپسی یا خلال بادام
برای تزیین
طرز تهیه شیرینی کرهای
۱. آماده کردن مواد
ابتدا همه مواد رو حداقل ۳۰ دقیقه قبل از شروع کار بیرون از یخچال بذارید تا به دمای محیط برسن. این کار باعث میشه کره بهتر با شکر ترکیب بشه و بافت شیرینی نرمتر بشه.
۲. مخلوط کردن کره و شکر
کره نرم رو با شکر یا پودر قند داخل یک کاسه بریزید و با همزن برقی حدود ۳ تا ۵ دقیقه بزنید تا کرم رنگ و سبک بشه. این مرحله کلید بافت لطیف شیرینیه.
۳. اضافه کردن تخم مرغ و وانیل
تخم مرغ و وانیل رو اضافه کنید و دوباره با همزن بزنید تا کاملاً یکدست بشه.
۴. ترکیب مواد خشک
آرد، بیکینگ پودر و نمک رو الک کنید و کمکم به مخلوط کره اضافه کنید. با لیسک یا قاشق چوبی بهآرامی هم بزنید تا خمیر منسجم و نرم بهدست بیاد.
۵. شکل دادن شیرینیها
فر رو روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد (۳۴۰ فارنهایت) گرم کنید. از خمیر گلولههای کوچک درست کنید، روی سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتید بچینید و کمی فشار بدید. برای زیبایی میتونید روی هر کدوم شکلات چیپسی یا خلال بادام بذارید.
۶. پخت شیرینیها
سینی رو به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه داخل فر بذارید. وقتی لبهها کمی طلایی شد، شیرینیها آمادهاند. بعد از خارج کردن، بذارید کاملاً خنک بشن تا سفتتر و خوشفرم بشن.
نکات طلایی برای پخت شیرینی کرهای
کره حتماً باید نرم باشه، اما ذوب شده نباشه.
اگر میخواید شیرینی کرهای خوشعطرتر بشه، میتونید کمی پودر هل یا پوست لیموی رنده شده اضافه کنید.
خمیر رو بیشازحد ورز ندید، چون باعث سفت شدن شیرینی میشه.
برای نگهداری، شیرینیها رو داخل ظرف دربسته و در جای خنک تا یک هفته میتونید نگه دارید.
ایدههای تزیین
بعد از پخت، میتونید شیرینیها رو نصفه در شکلات ذوب شده بزنید و با پودر نارگیل یا پسته تزیین کنید.
استفاده از شابلون و پاشیدن پودر قند روی شیرینیها جلوه قنادی بهش میده.
تاریخچه و محبوبیت شیرینی کرهای
شیرینی کرهای در واقع یکی از قدیمیترین شیرینیهای خانگی جهانه. این نوع شیرینی در اروپا از قرن هفدهم رایج شد و کمکم به کشورهای دیگه راه پیدا کرد. دلیل محبوبیتش سادگی در تهیه و طعم بینظیر کره تازه بود. در ایران هم این شیرینی معمولاً برای عید نوروز یا مهمانیهای خاص تهیه میشه و بهخاطر عطر فوقالعادهاش طرفدارهای زیادی داره..
ایدههای متنوع برای تغییر طعم
اگر دوست دارید شیرینیتون هر بار طعم متفاوتی داشته باشه، میتونید به خمیر کمی پوست پرتقال یا لیموی رنده شده اضافه کنید تا عطر مرکباتی بگیره. استفاده از پودر هل یا دارچین هم میتونه حس و حال سنتی به شیرینی بده. حتی میشه وسط دو شیرینی رو با مربا یا شکلات صبحانه پر کرد تا به شکل ساندویچی سرو بشه.
نگهداری بهتر
برای نگهداری طولانیتر، شیرینیهای کرهای رو بعد از خنک شدن داخل ظرف فلزی یا شیشهای دربسته بذارید. این کار باعث میشه بافتش نرم و تازه بمونه و عطر کره از بین نره.
جمعبندی
با این دستور، شما میتونید در کمتر از یک ساعت یک شیرینی کرهای نرم، خوشمزه و خوشعطر درست کنید که هم برای عصرانه عالیه و هم برای پذیرایی از مهمونها. امتحانش کنید و از طعم بینظیرش لذت ببرید.